Col·lquis de la SCHCT 10 de desembre "Disciplina y moralización en la prisión femenina durante el siglo XX" Fernando Hernández UCM

CICLE: “Disciplina i conversió a la presó: una mirada històrica sobre el pres, l'espai i les relacions de poder”
2na sessió:  Disciplina y moralización en la prisión femenina durante el siglo XX
A càrrec de Fernando Hernández, Grupo de Estudio sobre la Historia de la Prisión y las Instituciones Punitivas (Universidad de Castilla la Mancha).
 Dijous 10 de desembre, a les 19:00 h, a l’Institut d’Estudis Catalans, sala Prat de la Riba (C/del Carme, 47, Barcelona).
El proper dijous 10 de desembre, el seminari sobre Disciplina i conversió a la presó: una mirada històrica sobre el pres, l'espai i les relacions de poder continuarà amb la segona de les tres xerrades, aquest cop centrat en presons de dones. El seminari pretén examinar la gestió i els procediments carceraris que s’han donat al llarg de la història en les presons espanyoles amb la finalitat de reconvertir o liquidar tot aquell individu que estigués fora de la norma.  Tot i que l'enfocament de les tres xerrades comprèn part dels segles XIX i XX, algunes de les controvèrsies del passat tenen una vigència rabiosament actual que serviran per aportar una perspectiva històrica i transnacional a la proposta. 
La segona conferència correrà a càrrec de Fernando Hernández, del Grupo de Estudios sobre la Historia de la Prisión y las Instituciones Punitivas de la Universidad de Castilla La Mancha. Hernández defineix la seva conferència amb aquestes paraules: "La experiencia carcelaria femenina ha revestido tradicionalmente una singularidad de rasgos que, con diversos matices, ha recorrido todo el siglo XX hasta nuestro días. Dentro del marco penal-punitivo, el proceso de moralización sociosexual ha pesado de una manera especial sobre las mujeres privadas de libertad, entre otras características distintivas respecto al encarcelamiento propiamente masculino. El propósito de esta conferencia es ahondar en esas características y rastrear su evolución en la España del siglo XX”. 
El seminari sobre presons es complementarà amb:  
·         Conversió i supervivència: "ocultamente y bajo mano se obrará el milagro", tercera sessió a càrrec d'Òscar Montero y Rosario Fontova, dijous 17 de desembre.
 
Totes les sessions es realitzaran l'IEC (Carrer del Carme 47, Barcelona) a les 19:00h.  
Recordeu que podeu seguir aquest col·loqui en directe, via streaming, al web: http://videoteca.iec.cat

Més informació sobre el cicle i la resta del programa a Arban