29 de marzo de 2016

Inspiraciència, concurs de relats d'inspiració científica

Us informem que s’ha obert la convocatòria de la sisena edició d’Inspiraciència, concurs de relats d’inspiració científica, que organitza el Consell Superior d’Investigacions Científiques amb el patrocini de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología. Com cada any, també s’organitza un cicle de xerrades en torn a les relacions entre ciència i literatura que aquest any està dedicat a la “Ciència als clàssics de la literatura”. A més, com a novetat d’aquesta edició, una nova secció fora de concurs, La ciència del teu clàssic, permet als participants recomanar la lectura d’un clàssic i compartir la ciència que han trobat a l’obra:

Termini: fins al 19 de maig

Més informació: inspiraciencia.es


Organitza: Delegació del CSIC a Catalunya i Institut de Ciència de Materials de Barcelona (CSIC)

Col·laboren: Instituts i delegacions del CSIC en Catalunya, Andalusia, Aragó, Euskadi, Madrid i País Valencià

Amb el patrocini: Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT)

Amb el suport: Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, Escuela de Escritores, Asociación de Escritoras e Escritores en Lingua Galega,
Associació d’Escriptores en Llengua catalana, Editorial Galaxia, Biblioteques de Barcelona, Xarxa de Biblioteques municipals de la Diputació de Barcelona,
Asociación de Escritores de Euskadi, Euskal Etxea Centre cultural Barcelona, Galtzagorri Eukaltea,
Mètode. Revista de Difusió de la Recerca de la Universitat de València

Breu resum:
Inspiraciència és un concurs de relats d’inspiració científica. És una iniciativa que relaciona ciència i escriptura d’una manera lúdica i participativa. Pretén ser un espai obert a tothom on pensar i imaginar la ciència, des de la ficció. El seu objectiu és fomentar la labor creativa i l’esperit científic com una forma de pensar realitats abans no imaginades.
Inspiraciencia no és només els relats. També vol anar més enllà del concurs propiament dit i aprofundir en les relacions entre ciència i literatura amb diferents activitats paral·leles. Des de fa diversos anys organitza un cicle de xerrades en diferents ciutats que explora les zones de confluència entre ciència i literatura. En aquesta edició el cicle estarà dedicat a la “Ciència als clàssics de la literatura”.
Com a novetat d’aquesta edició, s’obre una nova secció fora de concurs, La ciència del teu clàssic, en la qual els participants poden compartir la lectura d’un clàssic de la literatura i destacar la ciència que han trobat a l’obra. Pretén ser un espai de lectures recomanades construït col·lectivament amb les aportacions de tothom.