Exposición "La medicina de les dones. Ginecologia Històrica a Catalunya"

Entrem en el darrer mes per tal de visitar l’exposició, que quedarà tancada el 5 de gener de 2017. Recordeu que la visita es gratuïta, a la seu del Col·legi de Metges de Barcelona, en horari laboral, de dilluns a dissabte.


No us perdeu la possibilitat de veure en directe una cadira de parts: una reflexió que va més enllà de la transformació espacial de les persones que hi participen.
Una darrera oportunitat per a veure escultures en guix policromat i en cera sorgides dels tallers escultòrics de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona al segle XIX.
Un espectacular quadre de J. Sala permet assistir a una intervenció quirúrgica en una de les primeres sales d’operacions de la Barcelona de finals del segle XIX.
També l’extraordinària riquesa material de la ginecologia i de l’obstetrícia com a especialitats mèdiques en el seu procés de formació a la Catalunya contemporània.
No descuidem tampoc els espais professionals a la geografia de la ciutat de Barcelona.
Una especialitat en mans de dones a principis del segle XXI: ja són més de la meitat de la professió. Un sostre de vidre, però, no ha permès encara que liderin tots els àmbits institucionals laborals.
Una exposició del Museu d'Història de la Medicina de Catalunya per al CoMB.
Més informació a: