21 de julio de 2017

VII Jornada astronomia 2017, 1ª circular

Aquesta propera tardor, com és tradició des de l’any 2005 i amb periodicitat bianual, s’esdevindrà una nova cita per als estudiosos de la història de l’astronomia i de la meteorologia. De nou la ciutat de Vic es convertirà en un espai de treball i debat historiogràfic d’aquestes dues disciplines. És en aquest sentit que ens plau convocar-vos a la VII Jornada d’Història de l’Astronomia i de la Meteorologia. 
 
Assistència i comunicacions
 
El comitè organitzador de la VII Jornada anima les persones interessades en la història de l’astronomia i de la meteorologia a participar-hi i a presentar comunicacions sobre recerques acabades, o en curs. La durada de cada comunicació serà de quinze minuts i, posteriorment, es farà un debat breu. Cada persona podrà defensar una sola comunicació, excepte si ho fa en col·laboració amb altres inscrits.
 
Programa provisional
 
La Jornada s’iniciarà amb la conferència inaugural a càrrec de Aitor Anduaga, investigador d’Ikerbasque al Museu d’Història de la Medicina i de la Ciència (UPB) sobre un tema d’història de la meteorologia. A continuació, en sessions de matí i tarda, es presentaran les comunicacions i es durà a terme el debat corresponent. La Jornada es clourà amb una conferència sobre temes astronòmics a càrrec de Josep Maria Oliver, de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell.
 
La versió definitiva del programa, la distribució de les comunicacions i altres detalls sobre l’organització de la Jornada es faran conèixer a través del web de la SCHCT (La versió definitiva del programa, la distribució de les comunicacions i altres detalls sobre l’organització de la Jornada es faran conèixer a través del web de la SCHCT http://schct.iec.cat/ a partir del 16 d’octubre de 2017.
 
 
TERMINIS DE SOL·LICITUD DE COMUNICACIONS I INSCRIPCIÓ
 
De l’1 al 28 de setembre de 2017
 
·                    Recepció de propostes de comunicació a schct@iec.cat (IMPORTANT: indiqueu al tema RESUM VIC). Cada proposta inclourà títol i un resum, en format word, d’un màxim de 500 paraules.
 
·                    Sol·licitud de beca. S’ofereixen beques a estudiants i llicenciats en atur, o a aquells que demostrin que les necessiten, per a la inscripció i viatge. Cal enviar a schct@iec.cat (indicant al tema: BECA VIC) un escrit justificant-ne els motius i adjuntant, escanejada, la documentació necessària: certificació d’atur o matrícula d’estudiant vigent.  Es comunicarà la resolució abans de l’inici del període d’inscripció.

 
 
De 2 al 14 d’octubre de 2017
 
·                    Recepció de les comunicacions acceptades a schct@iec.cat (IMPORTANT: indiqueu al TEMA: COMUNICACIÓ VIC)
 
 
 
Del 2 al 18 d’octubre de 2017
 
·                    Període d’inscripció a la Jornada al formulari d’inscripció que estarà disponible el mes d’octubre al web de la SCHCT. El pagament s’efectuarà amb targeta de crèdit, o per transferència bancària segons indicacions al formulari.
 
La inscripció inclou el llibre de resum de comunicacions, l’assistència a la Jornada, el dinar i, posteriorment, el llibre “Mirant al cel. Estudis sobre història de l’astronomia i de la meteorologia” que recollirà les comunicacions i conferències de la Jornada a manera de capítols.
 
 
 
Informació sobre els preus
 
40€ Inscripció general           
35€ Socis de la SCHCT o filials de l’IEC. AAO, el PEO, l’AAS, l’ACAM, l’ACOM, la SCF, la SCG
 
Sempre que hi hagi places disponibles, s’acceptaran inscripcions el mateix dia de la jornada. Es recomana, però,  inscriure’s prèviament.
 
 
Entitats organitzadores
 
Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT)
Patronat d’Estudis Osonencs (PEO)
Agrupació Astronòmica d’Osona (AAO)
 
Entitats col·laboradores
 
Agrupació Astronòmica de Sabadell (AAS)
Associació Catalana de Meteorologia (ACAM)
Associació Catalana d’Observadors Meteorològics (ACOM)
Societat Catalana de Física (SCF)
Societat Catalana de Gnomònica (SCG)
 
 

Per a més informació contacteu la schct@iec.cat