12 de enero de 2018

NOVA EXPOSICIÓ: “Antonio Lecha-Marzo: ciència, medicina i llei als inicis del segle XX"

Exposició: Del 10 de gener al 10 d’abril de 2018 al primer pis del Palau de Cerveró. Institut d'Història de la Medicina i la ciència "López Piñero"

 A la fi de març passat, hem rebut dels seus hereus la donació de la biblioteca del metge legista i catedràtic de Medicina Legal de la Universitat de Sevilla, Antonio Lecha-Marzo. La donació consisteix d’una banda, en prop de 200 volums, sobretot, de la seua especialitat i, d’una altra, en materials i documents del seu arxiu. Destaca la correspondència que va rebre de metges i investigadors espanyols, europeus (italians, belgues, portuguesos i francesos, especialment) i llatinoamericans com Juan Vucetich. En total, hi ha prop de 500 documents diferents en la donació, en bona part, articles publicats prèviament en premsa mèdica especialitzada europea.

Volem agrair la generositat i l’ajuda prestada per al trasllat i la catalogació a la família Lecha-Marzo, i en particular a Carmen de Meer Lecha-Marzo, autora d’un dels millors estudis sobre aquesta col·lecció.

Exposició coordinada per Mabel Fuentes (IHMC) amb la col.laboració de José Ucedo i José R. Bertomeu.

 Més informació:

Guies: