MÀSTER INTERUNIVERSITARI SEMIPRESENCIAL A DISTÀNCIA: Història de la Ciència i Comunicació científica



El Màster d'Història de la ciència i Comunicació científica és un programa de postgrau oficial impartit per professors i professores de la Universitat d'Alacant, la Universitat Miguel Hernández d'Elx i la Universitat de València, adscrits a l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero, així com per professorat convidat d'altres universitats espanyoles i estrangeres.
El Màster d'Història de la Ciència i Comunicació Científica, forma a investigadors i professionals en història de la ciència i en comunicació científica. Té dues especialitats, una acadèmica, que orienta cap al doctorat i a la recerca, i una altra professional, encaminada al treball en museus i mitjans de comunicació científiques. Els cursos s'imparteixen utilitzant diferents mètodes docents: les classes i els seminaris, el treball autònom, la col•laboració i el debat, les tutories i l'orientació personalitzada o l'ús d'una àmplia varietat de recursos documentals i bibliogràfics. Totes les activitats programades podran ser seguides a distància, mitjançant l'ús de les noves plataformes d’ensenyament online. Les unitats temàtiques de cada mòdul s'inicien amb classes teòriques i es tanquen amb seminaris de treball en grup.
Està organitzat amb 60 crèdits distribuïts en dos quadrimestres. En el primer d'ells s'ofereix una introducció general als estudis històrics sobre la ciència, la medicina i la tecnologia, així com a us estudis sobre comunicació social de la ciència i de la tecnologia. En la segona part del curs acadèmic s'imparteixen els continguts de les dues especialitats (acadèmica i professional). La primera obre la porta a la recerca i al doctorat interuniversitari d’estudis històrics i socials sobre la ciència, la medicina i la tecnologia. La segona especialitat, dirigida al món laboral, permet una formació teòric-pràctica dins del camp emergent del periodisme científic i de la museologia científica mitjançant convenis amb diverses entitats.
Per a qualsevol dubte o consulta addicional, pot contactar-se amb el director del programa i coordinador de la Universitat d'Alacant, Antonio García Belmar (belmar@ua.es) o els coordinadors en la Universitat de València, Ximo Guillem (Ximo.guillem@uv.es) i de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Ramón Castejón Bolea  (rcastejonb@umh.es)

Més informació: http://historia-ciencia-comunicacion.org/

La preinscripció i l'accés al programa poden realitzar-se mitjançant els serveis de postgrau de qualsevol de les tres universitats participants. Existeixen diverses fases de preinscripció entre abril i setembre de 2017. Poden consultar-se més detalls sobre els terminis i la preinscripció en:

http://www.historia-ciencia-comunicacion.org/Joomla/index.php/master/acceso