Benvolguts, benvolgudes,

Després de la bona acollida de la primera i segona edicions, ens plau convidar-vos a les Terceres Jornades Catalanes de Revistes Científiques (3JCRC), que se celebraran els dies 4 i 5 de març de 2010, a la sala Prat de la Riba de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona).

Enguany, el programa de les 3JCRC s’organitza en tres sessions: «Univers digital», «Experiència de revistes» i «Gestió dels continguts». El primer dia, comptarem amb la presència de Luis Collado, responsable de Google Books España, que ens parlarà sobre la visibilitat de la producció editorial espanyola a Internet. En aquesta primera sessió (dia 4 de març, al matí), també es valorarà el funcionament de l’Hemeroteca Científica Catalana i s’analitzarà la presència de les revistes científiques catalanes en el context internacional. En la segona sessió (dia 4 de març, a la tarda), s’examinaran les experiències de les revistes Educació Química - EduQ, Enseñanza de las Ciencias, Geologica Acta i Scientia Marina, i s’explicarà com han assolit l’èxit que tenen. En la tercera sessió (dia 5 de març, al matí), es discutiran les diverses parts del procés editorial: les relacions entre els editors i els autors, l’avaluació per experts i la presa de decisions en l’acceptació d’articles. La conferència final versarà sobre la revista Mètode, de la Universitat de València, i es clourà l’acte amb una discussió general en què es recolliran les conclusions principals i les perspectives de futur.

Per a més informació podeu consultar la pàgina web de les 3JCRC http://taller.iec.cat/jcrc/. En aquesta adreça trobareu el programa de les Jornades i podreu formalitzar la inscripció en línia. El termini d’inscripcions finalitzarà el dijous 25 de febrer a les 18:00 hores.


Atentament,

Salvador Alegret
Ricard Guerrero
Institut d’Estudis Catalans

Barcelona, 11 de febrer de 2010