Novedad editorial: Barcelona, ciència i coneixement. Personatges, esdeveniments, institucions, establiments, museus

Autor: Miquel Carandell




En aquest llibre presentem Barcelona des d'un punt de vista diferent, el de la ciència i el coneixement.

Es tracta d'un recull dels fets científics més rellevants esdevinguts a la ciutat relacionats amb la salut i la medicina, l'estudi de la natura, els esforços dels científics per assimilar les lleis de la física i la química, i el paper de la ciència en el desenvolupament de les xarxes de comunicació, la producció i distribució d'energia.

Ho fem amb caràcter divulgatiu per ajudar a la descoberta de personatges, esdeveniments, institucions, establiments i museus que han marcat la història científica de la ciutat.

El text va acompanyat amb 178 imatges i 4 plànols


Autor: Miquel Carandell (Barcelona 1981) llicenciat en Biologia per la Universitat de Girona i doctor en Història de la Ciència per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb una tesi sobre la controvèrsia sorgida al voltant de l'Home d'Orce. Sobre aquest tema ha fet xerrades, ha publicat diversos articles i ha realitzat una estada de recerca a la Universitat de Cambridge. Paral·lelament també s'ha centrat en la història de la ciència a la ciutat de Barcelona, amb la creació Històries de Ciència (www.historiesdeciencia.cat) des d'on s'ofereixen rutes científiques i culturals per Barcelona.