PRESENTACIÓ DE '"EL DISCURSO PSICOPATOLÓGICO DE LA MODERNIDAD" A BARCELONA


El proper dilluns 1 d'abril a les 18:30 es presentarà a la Llibreria Alibri de Barcelona (Balmes, 26) "El discurso psicopatológico de la modernidad", d'Enric Novella. L'acte comptarà amb la participació del mateix Enric, Daniel Cruz i Ferran Molins, i després s'obrirà un breu torn de preguntes i de debat.
Enric Novella és Profesor Titular d'Història de la Ciència i investigador de l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero de la Universitat de València. És doctor en Medicina per la Universitat d'Hamburg, llicenciat en Filosofía per la Universitat Lliure de Berlín (FU) i metge especialista en psiquiatria format a l'Hospital Clínic Universitari de València. Del 2015 al 2018 ha sigut director de la Revista de la Asociación Española de Neuropsiquiatría, tasca en la que ha contribuit a impulsar una mirada emancipadora sobre les persones amb un diagnòstic de trastorn mental posant a primera línia de la revista qüestions com els drets de ciudadania de les persones diagnosticades, la ètica del dispositiu psiquiàtric o la perspectiva de l'experiència en primera persona del trastorn mental i els fonaments epistemològics per un anàlisi professional rigurós.
Durant la seva trajectòria professional ha treballat intensament sobre el que fa referència a la psicopatologia com a àmbit de saber de la subjectivitat i especialment de les seves derives cristalitzades en síndromes clínics, i ho ha fet des d'una mirada que assumeix la societat, la cultura i la Història com a aspectes essencials en la conformació d'aquests síndromes.