CfA: VIII Jornada d’Història de l’Astronomia i de la Meteorologia.


Aquesta propera tardor, com és tradició des de l’any 2005 i amb periodicitat bianual, s’esdevindrà una nova cita per als estudiosos de la història de l’astronomia i de la meteorologia. De nou, la ciutat de Vic es convertirà en un espai de treball i de debat historiogràfic d’aquestes dues disciplines. És en aquest sentit que ens plau convocar-vos a la VIII Jornada d’Història de l’Astronomia i de la Meteorologia.

Assistència i comunicacions
El comitè organitzador de la VIII Jornada anima les persones interessades en la història de l’astronomia i de la meteorologia a participar-hi i a presentar comunicacions sobre recerques acabades o en curs. La durada de cada comunicació serà de quinze minuts i, posteriorment, es farà un debat breu. Cada persona podrà defensar una sola comunicació, excepte si ho fa en col·laboració amb altres inscrits.

Programa provisional
En el decurs de la Jornada es pronunciaran dues conferències plenàries encara per determinar. En sessions de matí i tarda es presentaran les comunicacions i es durà a terme el debat corresponent. La versió definitiva del programa, la distribució de les comunicacions i altres detalls sobre l’organització es faran conèixer a través del web de la SCHCT a partir del 19 d’octubre de 2019.

TERMINIS DE TRAMESA DE COMUNICACIONS, BECA I INSCRIPCIÓ


  *   De l’2 al 30 de setembre de 2019: Tramesa de propostes de comunicació a schct@iec.cat<mailto:schct@iec.cat> (indiqueu a l’assumpte RESUM VIC) que inclourà títol i resum, en format word, d’un màxim de 500 paraules.


  *   De l’2 al 30 de setembre de 2019: Sol·licitud de beca. S’ofereixen beques d’inscripció i viatge a estudiants i llicenciats en atur o a qui en demostri la necessitat. Cal enviar-la a schct@iec.cat<mailto:schct@iec.cat> (indiqueu a l'assumpte BECA VIC) justificant-ne els motius i adjuntant la documentació justificativa estanejada (certificació d’atur o matrícula d’estudiant vigent). Es comunicarà la resolució abans del període d’inscripció.



  *   De l’1 al 21 d’octubre de 2019: Inscripció al formulari d’inscripció JORNADA VIC disponible durant el període d’inscripció al web de la SCHCT. El pagament s’efectuarà amb targeta de crèdit o transferència bancària segons les indicacions al formulari.


La inscripció inclou el llibre de resums de comunicacions, l’assistència, el dinar i, el llibre «Del cel i de l’aire. Estudis sobre història de l’astronomia i de la meteorologia» editat posteriorment, que recollirà, en capítols, les comunicacions i conferències de la Jornada. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament. Si quedessin places disponibles s’acceptaran inscripcions el mateix dia de la Jornada.

Informació sobre els preus

  *   50€ Inscripció general
  *   35€ Socis de la SCHCT o filials de l’IEC, i de les entitats organitzadores i col·laboradores.

ENTITATS ORGANITZADORES

  *   SOCIETAT CATALANA D’HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA I DE LA TÈCNICA (SCHCT)
  *   PATRONAT D’ESTUDIS OSONENCS (PEO)
  *   AGRUPACIÓ ASTRONÒMICA D’OSONA (AAO)

ENTITATS COL·LABORADORES

  *   AGRUPACIÓ ASTRONÒMICA DE SABADELL (AAS)
  *   ASSOCIACIÓ CATALANA DE METEOROLOGIA (ACAM)
  *   ASSOCIACIÓ CATALANA D’OBSERVADORS METEOROLÒGICS (ACOM)
  *   SOCIETAT CATALANA DE FÍSICA (SCF)
  *   SOCIETAT CATALANA DE GNOMÒNICA (SCG)



Per a més informació contacteu la schct@iec.cat<mailto:schct@iec.cat>