Seminario on line: “We all killed those birds”: Trabajo simbólico emocional en la crisis medioambiental del plástico

Dimecres 27 març. 18 hores

La sociologia de les emocions és un àmbit emergent que promet oferir explicacions per a entendre fenòmens claus com l'acció col·lectiva. En aquesta presentació utilitzem la teoria de Randall Collins (tal vegada el sociòleg nord-americà viu més destacat) sobre l'energia emocional per a emmarcar el nostre cas d'estudi sobre l'ús de símbols visuals en la recent crisi mediambiental relacionada amb el plàstic. Els resultats de la nostra anàlisi qualitativa i “netnogràfic” de dades procedents en gran part de les xarxes socials d'un moviment mediambientaliste nord-americà, ens permet dotar de contingut empíric a un nou concepte, el “trabajo simbólico-emocional” (TSE). La noció de TSE pretén alleujar algunes de les manques de la teoria de Collins respecte a l'agència en l'ús de símbols per part d'individus específics en els processos de generació d'energia emocional.

Biografia
David Barberá Tomás és Professor Titular en la Universitat Politècnica de València. La seua recerca empra mètodes qualitatius i quantitatius per a aproximar-se a diferents àmbits de la innovació, com la innovació en medicina, les polítiques d'innovació, la innovació en sectors creatius o la innovació i l'empreniment social. Els resultats de la seua recerca han sigut publicats en revistes d'alt impacte en l'àmbit dels Estudis d'Innovació. Un d'aquests treballs va ser seleccionat per Faculty of 1000 (F1000) entre el 2% d'articles més importants publicats en Medicina i Biologia a l'abril de 2011, en la categoria de "Statistical Methodologies". Una altra de les seues recerques va ser premiada amb el "Best Entrepreneurship Paper Award" de l'OMT Division en el congrés Academy of Management de 2015 celebrat en Vancouver. Ha realitzat estades com a investigador visitant en institucions com UC Berkeley, Stanford University-Scancor, Copenhaguen Business School, VU Universityt Amsterdam, Aalto Business School (Hèlsinki) o la Universitat Carlos III de Madrid, on ha presentat els seus treballs en diversos seminaris de recerca.

Lloc: Sala de conferències del Palau de Cerveró. Institut Interuniversitari López Piñero.
El seminari podrà seguir-se en directe a través del sistema Adobe Connect entrant a la pàgina: http://reunion.uv.es/hcc2  
Presentació i coordinació del seminari:  Enric Novella (IILP-UV)
Coordinació de seminaris: Enric Novella (IILP-UV)